Barrel racing

Barrel race är en av de grenar som är med inom westerridning. Det är en fartfylld gren som kräver att man har bra kontroll. Det man gör är att man rider mellan tre tunnor (barrels) i ett klövermönster så att man alltid korsar sin egen väg. Att välta en tunna medför 5 sekunders tidstillägg. Man får ha en flygande start om man vill. En sak är att om hatten flyger av så ger även det fem sekunders tidstillägg. Denna gren rids i  två heat där de sammanlagda tiderna räknas. 

5 Oct 2018

En friare ridstil

Hästar är otroliga djur och att kommunicera med ett muskeldunder av denna typ; få den att låta en sitta upp och bestämma kurs och tempo, är helt magiskt. Det finns många olika ridstilar och på den här bloggen talar vi med extra värme om westernridning.

Stort fokus på relation & kommunikation

I westernridning samverkar häst och ryttare på ett väldigt avslappnat vis och ridstilen är inspirerad av cowboysen från USA:s 17- och 1800-tal. I westernridning tar man till vara på det faktum att hästen är ett flyktdjur och låter den bestämma mer än man låter den göra i de allra flesta andra ridsporter. Detta ställer givetvis väldigt höga krav på ryttaren och framför allt på kommunikation/relation mellan häst och ryttare.